november
Kontraktforhold – danske og internationale
Hvordan udarbejder du forskellige kontraktformer såsom standardbetingelser og rammeaftaler? Hvad er gældende lovgivning på indkøbsområdet? Hvordan behandler du relevante problemstillinger, der opstår ved udarbejdelse og indgåelse af kontrakter? Dette er blot nogen af de områder, vi kommer igennem på kontraktkurset.
Vi fokuserer på det praktiske arbejde i forbindelse med udarbejdelse af kontrakter både til danske og udenlandske parter, og vi vil gennem cases arbejde med eksempler på kontrakter hentet fra forskellige områder og med forskellig kompleksitet.
Du får et godt og grundlæggende kendskab til de juridiske, kommercielle og praktiske forhold, der relaterer sig til indgåelse af kontrakter. Du vil endvidere få en forståelse for aftalens centrale funktioner, og vi hjælper dig til at identificere de potentielle faldgruber ved en given kontrakt eller kontrakttype, således at disse i bedst muligt omfang kan imødegås allerede ved aftalens indgåelse.
Som deltager får du nogle brugbare værktøjer, der efterfølgende kan bruges i dit daglige kontraktarbejde, og det er målet, at du efter kurset har et godt grundlag for selvstændigt at udarbejde kontrakter; både danske og internationale.
Kursusindhold
- Identificere og forholde sig til generelle problemstillinger i aftaler
- Forstå forskellene mellem forskellige kontrakttyper
- Forstå de problematikker som anvendelse af standardbetingelser kan give anledning til
- Vurdere og aktivt tage stilling til valg af værneting og lovvalg i internationale aftaler
- Identificere visse forskelle mellem danske køberetlige regler og den internationale købelov (CISG)
- Anvende praktiske redskaber til brug for indgåelse og gennemgang af aftaler
- ”Tjekliste” til gennemgang og vurdering af aftaler
Undervisningen foregår på dansk, men dele af materialet vil være på engelsk.
Målgruppe
Kurset er for dig med ingen eller kun begrænset erfaring og ønsker at opgradere dine kompetencer inden for selvstændig indgåelse af kontrakter.
Handler du med udlandet og/eller har – eller forventes at få – opgaver inden for og/eller ansvar for internationale kontraktindgåelser, vil kurset også være relevant for dig.
Program
Kl. 08.30 – Morgenmad, kaffe og the
Kl. 09.00 – Velkomst og introduktion
Kl. 09.15 – Aftaleretlig regulering
Kl. 10.15 – Køberetlig regulering
Kl. 10.30 – Pause
Kl. 10.45 – Case 1 – Aftalens indgåelse
Kl. 11.00 – Centrale bestemmelser
Kl. 11.15 – Lovvalg og værneting
Kl. 11.30 – Forskelle mellem civil law- og common law-lande
Kl. 11.45 – CISG vs. den danske købelov
Kl. 12.00 – Kontraktformer
Kl. 12.15 – Anvendelse af standardbetingelser
Kl. 12.30 – Frokost
Kl. 13.15 – Tjekliste, kontrakter
Kl. 13.30 – Case 2 – Rammeaftale
Kl. 15.00 – Pause
Kl. 15.15 – Case 3 – Standardbetingelser
Kl. 16.45 – Opsamling, afrunding og tak for denne gang
Undervisningsform
Undervisningen vil veksle mellem undervisning i plenum og løsning af opgaver. Det samlede gruppearbejde og diskussion vil udgøre ca. halvdelen af den samlede undervisningstid. Kurset er tilrettelagt ud fra deltagernes aktive medvirken og diskussion af aktuelle og relevante problemstillinger.
Kursusmateriale
Kursusmaterialet vil blive sendt til dig på mail inden kursusstart. Du er velkommen til at lave et print af materialet og medbringe på kurset, eller du kan medbringe materialet elektronisk på din computer.
Kursusbevis
Efter endt kursus, får du tilsendt kursusbevis på mail.
Uddannelse i din virksomhed, når det passer dig
Hvis flere medarbejdere fra din virksomhed har de samme uddannelsesbehov, er det oplagt at afvikle vores kurser/uddannelser In-house hos jer.
Du kan læse mere om vores standard, tilpassede eller skræddersyede in-house kurser her
Tid og sted
- 16. november 2023
Pris
Medlem af DILFDKK 4.500,-
Ikke medlem af DILFDKK 5.800,-
Kursusleder(e)

Annemette Thorgaard
Partner og advokat, Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith
Annemette arbejder primært med kommercielle kontrakter og udbudsret. Annemette har betydelig erfaring med strategiske indkøb og kontraktstyring samt håndtering af konflikter i kontraktforhold.
Annemette har gennem flere år arbejdet som advokat i store danske advokatfirmaer, og hun er i dag partner i Kammeradvokaten/Poul Schmidt. Annemette har tidligere arbejdet som husjurist i Udenrigsministeriet, hvor hun havde det juridiske ansvar for indkøb til Danidas bistandsprojekter.

Lotte Cederskjold
Advokat / Senior Manager, Kammeradvokaten/Advokatfirmaet Poul Schmith
Lotte Cederskjold arbejder blandt andet med kommercielle kontrakter og generel erhvervsret. Lotte har betydelig erfaring med strategiske kontraktforhandlinger og kontraktudarbejdelse samt håndtering af konflikter i kontraktforhold.
Lotte har gennem flere år arbejdet i større erhvervsvirksomheder, hvor hun har arbejdet med mange forskellige typer kontrakter – alt lige fra leverandør- og samarbejdsaftaler til kontrakter om indkøb af store kraner og tjenesteydelser.