FødevareBanken – Logistik set-up som kernen for succes

Madspild er på alles læber disse dage, og mange har fået øjnene op for at bekæmpe netop dette problem. En af disse virksomheder er fødevareBanken, som er en non-profit organisation, der bekæmper madspild og madfattigdom i Danmark, og som ovenikøbet er Nordens første initiativ på området.

FødevareBanken blev etaberet i 2009, og er i dag godt forankret i og omkring København og Århus med et solidt distributionsnetværk og logistik setup. De arbejder lige nu på at åbne op i Kolding, og planerne for at få en endnu større rækkevidde er godt i gang med at blive implementeret. Målsætningen og succes for hele projektet er dermed også dybt afhængig af, at logistikken fungerer optimalt og kontinuerligt kan udbredes og udvikles geografisk og ressourcemæssigt uden at kvalitet og sikkerhed kompromitteres. En opgave der selvsagt ikke gøres nemmere ved, at de både menneskelige og økonomiske ressourcer er begrænsede og primært af frivillig karakter.

Direktør Karen-Inger Thorsen og driftschef Jesper Kinnerup og John Køppler vil på dette netværksmøde fortælle om, hvordan hele fødevareBankens distributions- og logistiknetværk er sat op, er tænkt og fungerer, samt hvordan man løbende forsøger at løse de mange og forskelligartede udfordringer, som et sådan set-up bringer.

 • Hvordan kan målsætningerne for fødevareBanken nås?
 • Logistik og distribution – kerneområde og smertebarn
 • Sikring af leverings- og fødevaresikkerhed i usikre rammer
 • Udfordringer og resultater frem til nu og i fremtiden

Der vil efterfølgende være rundvisning på lageret, hvor driftschefen fortæller om den praktiske organisering af logistikken med de mange frivillige. Derudover vil man se eksempler på fødevarer som er sat til udsmid, men som nu er en ressource i andre sammenhænge.

v/ Karen-Inger Thorsen, Direktør og Jesper Kinnerup, Driftchef (Aarhus) eller John Køppler, Driftschef (København), fødevareBanken

Netværksmødet finder sted

København 6. november 2017
Aarhus 9. november 2017

Sted

fødevareBanken København
Birkedommervej 31, 2. sal
2400 København NV

fødevareBanken Aarhus
P.O. Pedersensvej 15
8200 Aarhus N

Tilmelding

Max. 30 tilmeldinger - tilmeld dig her

Deltagelse i netværksmødet er gratis for medlemmer af DILF. Ikke-medlemmer kan deltage mod betaling af kr. 500,- ex. moms. Tilmelding til DILFs netværksmøder er påkrævet, og tilmeldingen er bindende (afbud fra ikke-medlemmer krediteres ikke). Evt. afmelding skal ske skriftligt via e-mail på mail@dilf.dk. DILF pålægger et ’no-show-fee’, såfremt en tilmeldt ikke dukker op og ikke forud for arrangementet har meldt afbud. ’No-show-fee’et’ andrager kr. 500,- ex. moms.


                        [Banner]
                      
                        [Banner]