Målgruppen for kurset er primært medarbejdere eller ledere, som arbejder med planlægning enten via forecasting eller demand planning. Sekundært er kurset relevant for øvrige medarbejdere, som til dagligt arbejder med forecasting eller påvirkes af virksomhedens aktiviteter på området. Desuden vil det også være interessant for personer, som står overfor at skulle implementere eller videreudvikle en forecast-proces.
Introduktion:
Hvad er forecasting? Forecasting er et bud på fremtidens efterspørgsel. Et forecast består altså både af konkrete bud på volumen hen over en periode i fremtiden og kvalitative forventninger til trends og ændringer, der ikke kan fanges i de kvantitative estimater. Det er typisk Salg & Marketing, der udfører forecasting, da de kender markedet.
Hvad er demand planning? Demand planning er evnen til at planlægge hele din supply chain og forretning, så den kan levere den efterspørgsel, den møder i fremtiden. Det er typisk produktionen, der udfører demand planning i organisationen.
Vi gennemgår og diskuterer, hvad man opnår gennem en collaborativ forecast-proces – altså hårde og bløde effekter.
Vi gennemgår også alle fundamentale elementer i demand forecasting inklusiv roller/ansvar, definitioner, processer, forecast-niveauer, timing og horisonter samt teknologier.
Der vil blive fremsendt materiale, som forventes læst inden kurset.
Der vil blive fremsendt spørgsmålsark før kursusafholdelsen, som hver deltager skal forholde sig til. Spørgsmålsarket har til formål at analysere demand planning processen i deltagerens virksomhed. Hver deltager bedes om at besvare og medbringe spørgsmålsarket til kurset, hvor vi i plenum vil gå i dybden med spørgsmålene.
Såfremt deltagerne er interesserede, anbefaler vi at bruge lidt af kurset på at lave en handlingsplan for, hvilke aktiviteter den enkelte deltager kan påbegynde umiddelbart efter kurset. Vores anbefaling er, at der efter kurset bør afsættes 1-2 dages arbejde til opfølgning og fokuseret arbejde med teknikkerne fra kurset.
Undervisningen vil være meget interaktiv med dialogbaseret læring, masser af gruppeøvelser, plenumopsamling og casearbejde.
S&OP - Sales and Operations Planning
Supply Chain Analyse og Forbedring - del 1
Supply Chain Analyse og Forbedring - del 2
MRP - Material Requirement Planning
Nikolaj Vestergaard Nielsen, konsulent ved Implement Consulting Group.
Nikolaj er civilingeniør i Operations and Innovations Management og arbejder hovedsageligt med S&OP, sales forecasting og demand planning. Derudover har Nikolaj holdt gæsteforelæsninger i supply chain management på SDU og AU, samt undervist på flere SAP kurser i udlandet.
Terese Otte Andersen, Konsulent, Implement.
Terese er civilingeniør i International Teknologiledelse, og arbejder især med sales forecasting, demand planning samt demand sensing.
12. maj 2021, Comwell Roskilde
24. november 2021, Comwell Middelfart
Comwell Roskilde |
Comwell Middelfart |
Fra kl. 9.00 til 17.00.
Kr. 4.500,- for medlemmer af DILF
Kr. 5.800,- for ej-medlemmer af DILF
Faktura og bekræftelse fremsendes efter modtagelse af tilmelding. Alle priser er ekskl. 25 % moms.
Priserne indeholder:
Ved afmelding indtil 2 uger før beregnes et administrationsgebyr på kr. 500,-. Ved afmelding senere end 2 uger før kursusafholdelse skal hele kursusafgiften betales. Virksomheden er naturligvis altid velkommen til at sende en anden deltager. Dette skal meddeles DILF. Fakturaen korrigeres i henhold til den nye deltagers medlemsstatus.
DILF forbeholder sig ret til at foretage ændringer i programmet. DILF forbeholder sig ligeledes ret til at afvise direkte konkurrenter til talere og sponsorer på arrangementet.