Demand Driven MRP

Download kursusbeskrivelsen på Demand Driven MRP


Formål/dit udbytte:

 • Introduktion til Demand Driven MRP (DDMRP) og det relaterede begrebsapparat
 • Diskussion af fordele og forbedringspotentialer ved DDMRP samt hvordan det integrerer til taktisk planlægning og S&OP
 • Gennemgang af konkrete metoder, værktøjer og fremgangsmåder
 • Inspiration til hvordan man kommer i gang med DDMRP
 • Konkret case-arbejde med egen virksomhed inklusiv handlingsplan

Målgruppe

Målgruppen er medarbejdere eller ledere, som arbejder med indkøb og/eller produktionsplanlægning.

Kurset henvender sig både til personer, der betragtes som ”nybegyndere” inden for Demand Driven MRP og til personer, der allerede har lidt/medium kendskab.

Kursusindhold

Demand Driven Material Requirements Planning (DDMRP) er en ny og meget anderledes måde at planlægge sin produktion på.

Mange produktionsvirksomheder har de sidste 50 år brugt en traditionel MRP-tilgang, hvor den kortsigtede planlægning i høj grad afhænger af forecasts.

Det er ingen hemmelighed, at forecasting er en svær og upræcis disciplin. Og det bliver ikke nemmere af, at man måned efter måned prøver at ramme rigtigt med mange forskellige varenumre.

Så hvis man baserer sine kortsigtede signaler om lageropfyldning på upræcise forecasts, bliver det svært at ramme optimale lagerniveauer. Der vil komme mange hastesager, høje omkostninger og for lave serviceniveauer.

Alternativt kan man bruge DDMRP-metoden. Frem for at tage udgangspunkt i forecasts, tager den udgangspunkt i aktuelle ordrer/behov, når der skal beregnes mængder for eksempelvis genopfyldning af lagre.

Der vil stadig være brug for forecast til at planlægge den overordnede kapacitet og sammenholde økonomiske og operationelle planer. Og samtidig er det i virksomhedens taktiske planlægning og S&OP-proces, at DDMRP’s styringsparametre fastlægges. Herved sikres, at de beslutninger, der træffes i S&OP og taktisk planlægning, indarbejdes i den kortsigtede planlægning.

De virksomheder, som bruger DDMRP, har oplevet store forbedringer inden for kundeservice, lagerniveauer og generel forkortelse af gennemløbstider.

På kurset gennemgås

Del 1:

 • Introduktion til DDMRP
 • DDMRP i forhold til traditionel MRP, forskelle og fordele
 • Buffer zoner
 • Netflow-beregning
 • Scheduling af produktionsplanen med DDMRP
 • Case-arbejde med egen virksomhed

Del 2:

 • Change management i DDMRP
 • Integration imellem DDMRP og S&OP
 • DDMRP Technology
 • Hvordan kommer man i gang med DDMRP
 • Case-arbejde med egen virksomhed

Undervisningsform

Undervisningen gennemføres via to online sessioner, der hver varer 4 timer inkl. pauser. Sessionerne gennemføres som en blanding af instruktørgennemgange, øvelser, break outs samt plenumopsamlinger og ikke mindst case-arbejde med deltagerens egen virksomhed.

De to sessioner gennemføres med 1 uges mellemrum, og der vil være forberedelse samt hjemmearbejde imellem del 1 og del 2.

Kursusleder

Kristoffer Steen, Principal Consultant, Syncronic.

Kristoffer har arbejdet inden for Supply Chain management de sidste 20 år – som konsulent og i industrien. Primær erfaring inden for indkøb, S&OP, planlægning samt Demand Driven MRP. Det seneste år har Kristoffer været specialist og projektleder for implementeringen af Demand Driven MRP hos Novozymes.

Camilla Thuge Lund, Principal Consultant, Syncronic.

Camilla har +20 års erfaring inden for Supply Chain management, og inden for CPG-industrien og konsulentbranchen har Camilla varetaget mange forskellige roller. Primært fokus er S&OP/IBP, planlægning og DDMRP.

Stefan Glar-Hammarsund, Managing partner, Syncronic

Stefan har arbejdet med alle discipliner af Supply Chain management consulting de sidste 20 år – de seneste tre år med større og større fokus på DDMRP. Det seneste år har Stefan været specialist og programleder for implementeringen af Demand Driven MRP hos Novozymes.

Tid og Sted

Del 1 - onsdag 9. juni kl. 9.00 – 13.00 - online

Del 2 - onsdag 16. juni kl. 9.00 – 13.00 - online

Pris

Kr. 3.500,- for medlemmer af DILF
Kr. 4.800,- for ej-medlemmer af DILF

Faktura og bekræftelse fremsendes efter modtagelse af tilmelding. Alle priser er ekskl. 25 % moms.

Priserne indeholder kursusmateriale

Tilmelding

Tilmeld dig her

Afmelding

Ved afmelding indtil 2 uger før beregnes et administrationsgebyr på kr. 500,-. Ved afmelding senere end 2 uger før kursusafholdelse skal hele kursusafgiften betales. Virksomheden er naturligvis altid velkommen til at sende en anden deltager. Dette skal meddeles DILF. Fakturaen korrigeres i henhold til den nye deltagers medlemsstatus.

DILF forbeholder sig ret til at foretage ændringer i programmet. DILF forbeholder sig ligeledes ret til at afvise direkte konkurrenter til talere og sponsorer på arrangementet.


                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]