Projektledelse - Hvad der virkelig virker

75% af alle projekter lever ikke op til det, der var forventet. Dette kursus giver dig indsigt i, hvad der virkelig virker inden for projektledelse. Vi vil på kurset fokusere på de 20% af projektteorier, -metoder og -værktøjer, der effektivt kan skabe en reel værdi for dig og din virksomhed.

Verden forandres hurtigt, og vi er nødt til at tilpasse vores strategier og organisationer til nye udfordringer og muligheder. Supply chain projekter er mange gange komplekse og skal ofte eksekveres hurtigt. Effektiv projektledelse bliver derfor mere og mere vigtigt. Samtidigt lever de fleste projekter ikke op til det forventede, og grundene til, at de ikke lykkes, er ofte ens.

Formål/dit udbytte:

Der findes utallige bøger om projektledelse, der beskriver teorier, metoder og værktøjer, men det er kun en lille del af alle disse, der virkelig skaber værdi. Kurset vil forklare, hvilke disse er, og hvorfor netop de skaber så meget værdi. Du vil få en solid forståelse for projekters rolle i organisationer og de mest brugte projektmodeller. Vi vil gennemgå de væsentligste metoder og værktøjer, der vil gøre dig i stand til at levere projekter hurtigere, til bedre kvalitet og under budget. På kurset tager vi udgangspunkt i, hvordan dine supply chain projekter bliver en succes, og hvilken fremgangsmåde der typisk virker for disse typer af projekter, så du vil være klædt på til at håndtere selv de mest komplekse supply chain projekter.

Målgruppe:

Medarbejdere eller ledere der har lidt eller meget erfaring indenfor projektledelse og med særligt fokus på projekter indenfor indkøb og supply chain.

Kursusindhold:

Ved mange supply chain projekters opstart bliver der anvendt en ”Water Fall” tilgang. Man starter ofte med at identificere milepæle (der nedbrydes i aktiviteter), risici og interessenter kortlægges, hvorefter en kommunikationsplan og budget laves. Dog vil det mange gange efterfølgende være en god idé at overgå til en mere agil fremgangsmåde. Du vil på kurset lære, hvordan dette kan gøres. Vi vil bl.a. gennemgå:

 • Årsagerne til at projekter mislykkes og hvad du kan gøre ved det
 • Konteksten for projekter og projektledelse
 • Hvad er et projekt, projektledelse og en god projektleder?
 • Sammenhængen mellem strategi og projekter
 • De mest almindelige projektmodeller og certificeringer
 • Styring af projekter (Governance) og Portfolio Management Office (PMO)
 • Nøgle værktøjer inden for projektledelse
 • Projekt kompasset
 • Projektlederens værktøjskasse
 • Lederskab og projektledelse

Vi vil under kurset bruge deltagernes egne erfaringer, og deltagerne vil også få vist et eksempel på et konkret supply chain projekt, der starter med en Water Fall tilgang, hvorefter en agil tilgang appliceres og leveres på rekordtid, under budget og over forventet kvalitet - og med meget fine økonomiske resultater.

Forberedelse:

Hver deltager modtager en mail 14 dage før kurset med spørgsmål vedrørende et projekt, du har erfaring med, som du bedes svare på. Dette projekt og svarene på spørgsmålene kan bruges som case i de øvelser, vi bruger under kurset.

Undervisningsform:

Gennemgang i plenum, gruppeøvelser, dialogbaseret læring og case-arbejde.

Kursusleder

Patrick Jonsson-Sundbøll har en solid teoretisk og praktisk baggrund inden for projektledelse og Supply Chain, og han har etableret et PMO i et internationalt holdingselskab. Patrick er certificeret Prince 2 (Foundation, Practitioneer og Agile), har en Project Management Professional (PMP) certificering og har arbejdslivserfaring fra Sverige, Irland, England, USA og Danmark. Han er i dag Markedschef og sidder med i ledelsen for Optimera Danmark (Saint-Gobain Distribution Denmark).

Dato/sted

27. november 2019

Comwell Middelfart
Karensmindevej 3
5500 Middelfart

Kl. 09 - 17.00

Pris

kr. 4.500,- for medlemmer af DILF
kr. 5.800,- for ej-medlemmer af DILF

Faktura og bekræftelse fremsendes efter modtagelse af tilmelding. Alle priser er ekskl. 25 % moms. Priserne indeholder (hvis ikke andet er anført):

 • Forplejning
 • Overnatning mellem kursusdagene, hvis der er tale om et internatkursus (Excelkurser undtaget)
 • Kursusmateriale

Ved internatkurser er overnatning mellem kursusdagene inkluderet i prisen, og kursisterne anbefales at benytte/deltage i hele arrangementet. Det betragtes som en hel pakke, og DILF kan derfor ikke godtgøre/tilbagebetale beløb svarende til overnatning, såfremt denne ikke benyttes.

Overnatning og eventuel forplejning udover kursusarrangementet er IKKE inkluderet i prisen.

Tilmelding

Tilmeld dig her

Afmelding

Ved afmelding indtil 2 uger før kursusafholdelse beregnes et administrationsgebyr på kr. 500,-. Ved afmelding senere end 2 uger før kursusafholdelse skal hele kursusafgiften betales. Virksomheden er naturligvis altid velkommen til at sende en anden deltager. Dette skal meddeles DILF. Fakturaen korrigeres i henhold til den nye deltagers medlemsstatus.

DILF forbeholder sig ret til at foretage ændringer i programmet. DILF forbeholder sig ligeledes ret til at afvise direkte konkurrenter til talere og sponsorer på arrangementet.


                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]