Forside > Arrangementer > Konferencer og workshops > 2019 > Indkøb af råvarer

Indkøb af råvarer


Råvaremarkederne er særdeles volatile og udgør således en markant risiko for mange virksomheder. Men også virksomheder, der køber forarbejdede varer rammes af udsvingene i råvaremarkederne hvor leverandørerne normalt er hurtige til at sende regningen for stigende råvarepriser videre til kunderne – noget de fleste virksomheder har oplevet i de senere år under højkonjunkturen.

Dyb indsigt i markederne og en god forståelse for hvad der driver prisudviklingen er således en grundlæggende forudsætning for at kunne navigere i de volatile markeder.

Denne temadag giver et grundlæggende indblik i 3 af de vigtigste forhold vedrørende råvaremarkederne; Hvordan opbygger man et risk management framework med strategi og hedging-profil, hvordan analyserer man et givent råvaremarked og sidst men ikke mindst, hvordan kan finansielle instrumenter anvendes i risikostyringen af virksomhedens råvare-eksponeringer.

Få indsigt og metoder til at se længere frem end dine konkurrenter, og udnyt dette halvdagsarrangement til at forbedre din virksomheds konkurrenceevne.

Talere:
Tom Bundgaard, Chief Analyst, Kairos Commodities
Søren Vammen, CEO, Kairos Commodities
Daniel Wiksel, Senior Sales Manager, Commodity Sales, Jyske Bank

Tilmeld dig her

Program

09.00 Registrering og morgenmadsbuffet

09.30 Strategisk styring af råvare risici

Al styring af råvare-risici bør tage udgangspunkt i en risikostyringsstrategi og en deraf afledt hedging strategi. Der er en række fundamentale forhold man skal tage stilling til i forhold til at styre råvareindkøb. Kairos Commodities har udviklet et effektivt rammeværktøj til udvikling af en risikostyringsstrategi med tilhørende hedging profil.

 • Risikostrategi – hvad forsøger vi at opnå med vores risikostyring?
 • Statiske versus dynamiske strategier
 • 4 generiske risikostyringsstrategier
 • Hedging-profiler, begrænsninger og muligheder

v/ Søren Vammen, CEO Kairos Commodities

10.15 Markedsanalyse og prisforcasting i råvaremarkeder

Tom Bundgaard vil give et indblik i velgennemprøvede værktøjer til at anskueliggøre hvordan priserne vil udvikle sig i det kommende år for udvalgte råvarer. Macro økonomiens indvirkning på råvaremarkederne:

 • Fundamentalanalyse af udbud og efterspørgsel, spekulationer, valuta og cost-drivers
 • Teknisk analyse af priserne giver timingen i markedet
 • Praktiske virksomhedseksempler på gode og dårlige handlingsstrategier.

v/ Tom Bundgaard, Chief Analyst, Kairos Commodities

12.00 Finansiel afdækning af råvare-risici

De finansielle markeder tilbyder en bred pallette af muligheder til afdækning af prisrisikoen i din virksomheds råvareindkøb, som alternativ til fx fastpris aftaler med jeres leverandører.

Fastprisaftaler med leverandørerne har en langt mindre grad af fleksibilitet end den de finansielle markeder tilbyder, samtidig med at de finansielle markeder også tilbyder muligheden for at nyde godt af de dynamikker der ligger i de finansielle forwardkurver.

Med udgangspunkt i en operationel tilgang til afdækning af råvarerisici, vil Jyske Bank give et indblik i den værktøjskasse som de finansielle markeder kan tilbyde din virksomhed for at skabe budgetsikkerhed på råvareindkøbene.

v/ Daniel Wiksel, Senior Sales Manager, Commodity Sales, Jyske Bank

13.15 Sandwiches

Tid og sted

27. november 2019 hos B!NGS, København

B!NGS, Vesterbrogade 149, 1620 København V

26. november 2019 hos Comwell Middelfart

Comwell Middelfart , Karensmindevej 3, 5500 Middelfart

Priser

DKK 995,- for medlemmer af DILF og Kairos Commodities
DKK 1.995,- for ej-medlemmer

Tilmelding

Benyt tilmeldingsformularen på dilf.dk/tilmelding.

Faktura og bekræftelse fremsendes efter modtagelse af tilmelding.

Afbestillingsbetingelser

Ved afmelding senest 30 dage inden arrangementets afholdelse, kan deltagerafgiften tilbagebetales – fratrukket 10% i administrationsgebyr. Ved afmelding senest 14 dage inden arrangementets afholdelse skal 50% af deltagerafgiften betales. Ved afmelding senere end 14 dage inden arrangementets afholdes, betales hele deltagerafgiften. Såfremt du er forhindret i at deltage, er du naturligvis velkommen til at sende en kollega i stedet. DILF skal så vidt muligt underrettes herom. Fakturaen korrigeres i henhold til den nye deltagers medlemsstatus.

DILF forbeholder sig ret til at foretage ændringer i programmet. DILF forbeholder sig ligeledes ret til at afvise direkte konkurrenter til talere, virksomhedsbesøg og sponsorer på arrangementet.

Sponsorer

Udstillere

Øvrige


                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]
                      
                        [Banner]